IKT programmer

Skrevet af

Oversigt over gode Windows og Mac programmer!

 

Picto Selector

Det kan man i Picto Selector

  • Finde et symbol ved at søge på emne, fx madlavning, religion, død og sorg, lege osv. Alle symboler er opdelte i emner. Der kan søges i alle symbolsamlinger eller vælges en.
  • Indsætte tekstsymboler og fotos i ark eller gemme symbolerne som separate billeder og bruge dem i andre programmer.
  • Oprette sin egen symbolsamling for eget brug.
  • Oprette en netværkssamling af symboler, der kan deles af alle, der er på netværket. Det kan eksempelvis være en skole, der på en fælles server har lærer-/elevbilleder, egne symboler osv.

Hent program HER (Picto selector er kun til windows)

 

Movie Maker

  • Video redigerings program fra Microsoft

Download program HER

 

Foto redigering:

Et simpelt og godt program til at redigere dine fotos er Fotor. Fotor er til både mac og windows, og findes i en gratis version, som har de funktioner du har brug for til simpel redigering. Fotor fås også til iPad iPhone og windows tablet.

Download Fotor her

 

 

Tegne og male:

Hvis man gerne vil tegne og male, så kan man hente Paint x lite. Med paint x lite kan man male i frihånd med mange forskellige pensler og blyanter i mange forskellige farver. Man kan også sætte et foto ind og tilføje ekstra farve og liv, og dermed lave et nyt kunstværk ud af et eksisterende. Endvidere kan man sætte et billede fra en malebog (kan evt. hentes fra google) og man kan farvelægge lige som i en malebog.

Paint x lite fås til mac, iPhone og iPad.

Hent i App Store her 

 

Foto redigering til den øvede:

Affinity er nutidens photoshop. Affinity kan mindst lige så meget som photoshop, men er væsentig billigere, og kræver ikke et løbende abonnement. Afiinity er nemt og overskueligt at arbejde med. Affinity fås både til mac og windows.

Se video om og køb Affinity her

 

Læst 5993 gange