Kom og mød os på dagtilbud Søborg til en hyggelig dag sammen.
I år også med bålaktivitet for børnene.
Alle er hjertelig velkommen, og der er gratis adgang:-)
Vi åbner dørene d. 26 november kl. 10.00 og lukker først kl. 14.00
Vi glæder os til at se jer!
I morgen - fredagen før efterårsferien - afholder vi traditionen tro motionsdag i Søborg.
Her er lidt praktisk information:
Line og Vibeke byder velkommen
Rie står for opvarmningen – Sus hjælper hende
I bliver sendt afsted, som beskrevet på løbslisten
På ruten vil der være vand og en blomme og et stykke banan, hvis man har lyst til det.
Frokost: Der vil være sandwich med æggesalat, tunsalat og skinke/ost på rugbrød og lystbrød. Der kan købes drikkevare i Cafeen. I må spise lige, hvor I vil.
Husene, AC og Vaskeriet henter klargjorte fade med sandwich til alle. Væksthuset og Nyborg får sandwich udleveret i Cafe Keller. Dem, der deltager aktivt på dagen, men ikke er tilknyttet en afdeling, henter deres sandwich i Cafe Keller.
Husk at heppe ved målstregen.
13.15 samles vi på pladsen for lidt udstrækning og bagefter er der præmieoverrækkelse.
Vi slutter kl. 14
Vi håber på godt vejr, men tag gerne regntøj med. Det bliver garanteret sjovt.
I år fejrer vi CFD’s fødselsdag torsdag den 1. juni.
Alle i CFD opfordres til at hejse flaget og markere vores fælles fødselsdag den 1. juni. Den dag skal vi nemlig fejre, at CFD fylder 154 år.
Fejring i Søborg
Alle beboere, brugere og medarbejdere i Søborg inviteres til fødselsdag med kaffe/te og lidt godt brød i Café Keller i Søborg fra kl. 10.00-11.00.
Kl. 10 vil Henrik Ladekjær fra legatbestyrelse uddele CFD’s Fælleslegat for Døve. Henrik er også bestyrelsesmedlem i CFD’s bestyrelse
Alle er velkomne i Café Keller. Husk tilmelding afdelingsvist senest den 24. maj. Tilmeld jer hos Café Keller.
På gensyn til fødselsdag!!
Fristen for ansøgninger er den 27. marts.
Fælleslegatet for Døve uddeles i år, når vi fejrer CFD’s fødselsdag den 1. juni. Alle legatmodtagere får inden uddelingen besked og inviteres selvfølgelig til fødselsdagsarrangementet.
Du kan læse mere om CFD’s fødselsdag, når vi sender invitationen ud i foråret.
Fælleslegatets formål
Legatet uddeles ifølge fundatsen til formål, som støtter CFD’s arbejde på områder, der ikke kan dækkes af offentlige tilskud.
Legatet støtter eksempelvis rejser for beboere og andre borgere med tilknytning til CFD. Legatet støtter også arrangementer, der sikrer, at døve med særlige udfordringer lettere integreres i det sociale liv.
Ansøgningsfrist 27. marts 2023
Legatansøgninger skal sendes til Kirsten van der Poel pr. e-mail eller brev:
CFD
Att. Kirsten van der Poel
Oktobervej 22A
2860 Søborg
På legatbestyrelsens vegne
Kurt Faber-Carlsen
I Søborg inviteres alle beboere, brugere og medarbejdere til æbleskiver
Alle beboere, brugere og medarbejdere i Søborg inviteres til æbleskiver og kaffe/te i Café Keller den 20. december, kl. 10-11.
Der vil være kommunikatortolk og tegnsprogstolk tilstede.
Alle er velkomne – også hvis du er på besøg i Søborg den dag! Så kom og vær med, når vi ønsker hinanden glædelig jul
HUSK blot tilmelding afdelingsvist til Café Keller senest den 13. december.
Mange hilsener Kurt
Den 23. september er det den internationale tegnsprogsdag.
I 2017 besluttede FN at bruge denne dag til at sætte fokus på de omkring 300 tegnsprog, der tales verden over, og siden er dagen blevet markeret på forskellige måder.
I år opfordrer verdensorganisationen for døve World Federation of the Deaf (WFD) til, at man verden over på denne dag sætter blåt lys på offentlige bygninger og steder, præsidentboliger, rådhuse m.m. for at understrege det fællesskab, som udspringer af brugen af tegnsprog.
Denne opfordring vil vi også følge på CFD i Søborg, hvor vi den 23. tænder for spotlysene og bader vaskeriets skorsten i blåt lys. Vi sørger naturligvis for, at der bliver taget billeder, så alle kan få del i det flotte nattesyn.
Kurt Faber-Carlsen, direktør for Fonden CFD, siger:
"Vi synes, det er et godt initiativ, som WFD har taget, og det vil vi meget gerne være med til at støtte. Jeg glæder mig til at se det flotte syn her på CFD, og jeg håber da også at se, at mange andre bygninger i Danmark bliver oplyst i blåt."
Lydløs Dag flyttes til 23. september
Samtidig har chefforum besluttet at flytte den årlige Lydløs Dag til den 23. september.
Indtil nu har Lydløs Dag ligget på onsdagen i den uge (som er den internationale døveuge), men den vil altså fremover ligge på den internationale tegnsprogsdag.
Kurt Faber-Carlsen:
"I lighed med tidligere år vil jeg opfordre alle CFD's virksomheder og afdelinger til at slukke helt for stemmen på denne dag og udelukkende bruge tegnsprog, hvis det ellers er foreneligt med de arbejdsopgaver, der skal udføres. Og hvis man er nødt til at have en samtale med stemme, er opfordringen at gøre det bag lukkede døre."
Det sker at vi glemmer adgangskoder. Også den til PSO borger. Men heldigvis kan man selv nulstille kode, og lave en ny.
Se herunder hvordan du gør! Du kan også hente vejledningen herunder på siden, og printe den ud.
I år fejrer vi CFD’s fødselsdag onsdag den 1. juni.
Alle beboere, brugere og medarbejdere i Søborg inviteres til fødselsdag med kaffe/te og lidt godt brød i Cafe Keller i Søborg fra kl. 10.00-11.00.
Kl. 10 vil CFD’s bestyrelsesformand uddele CFD’s Fælleslegat for Døve.
Alle er velkomne i Café Keller. Men man skal huske at tilmelde sig via sin leder, fra det område hvor man bor, eller arbejder.
CFD’s ledelse opfordrer også alle rundt omkring på CFD til at hejse flaget og markere dagen.
På PSO borger vil vi gerne se jeres billeder fra fejring af fødselsdag på CFD’s adresser rundt omkring i landet. Så del gerne og læg selv på!
På gensyn til fødselsdag!!
Fristen for ansøgninger er den 25. marts.
Fælleslegatet for Døve uddeles i år, når vi fejrer CFD’s fødselsdag den 1. juni. Alle legatmodtagere får inden uddelingen besked via deres afdeling og er selvfølgelig meget velkomne til fødselsdagsarrangementet.
Du kan læse mere om CFD’s fødselsdag, når vi sender invitationen ud i foråret.
Fælleslegatets formål
Legatet uddeles ifølge fundatsen til formål, som støtter CFD’s arbejde på områder, der ikke kan dækkes af offentlige tilskud.
Legatet støtter eksempelvis rejser for CFD’s beboere og andre borgere med tilknytning til CFD. Legatet støtter også arrangementer, der sikrer, at døve med særlige problemer lettere integreres i det sociale liv.
Ansøgningsfrist 25. marts 2022.
Legatansøgninger skal sendes til:
Kirsten van der Poel:
CFD
Oktobervej 22A
2860 Søborg
eller på mail til:
Hvad er demo.borger.dk
Demo.borger.dk er et læringsmiljø, som frit kan anvendes af alle til hjælp og undervisning i MitID og Digital Post.
På demo.borger.dk kan du i ro og mag i et lukket og fiktivt læringsmiljø blive fortrolig med, hvordan du logger ind med MitID, og hvordan du bruger Digital Post.
Demo.borger.dk er baseret på den fiktive bruger ’Johanne Jensen’. Dermed undgår du at indtaste dine egne personlige oplysninger, når du bruger demo.borger.dk, og der er ingen risiko for at sende information til en offentlig myndighed ved en fejl.
Hvad kan jeg på demo.borger.dk
På demo.borger.dk får du mulighed for at prøve at logge ind med et fiktivt MitID på forskellige måder – med MitID app, med MitID kodeviser og med MitID kodeoplæser. Du kan også prøve at logge ind på borger.dk med MitID.
Derudover kan du prøve centrale funktioner i Digital Post på demo.borger.dk. Du kan blandt andet se indbakken og læse post, prøve at oprette mapper og flytte post til mapper og tilmelde dig NemSMS. Alt sammen uden, at det sker i virkeligheden.
Du finder demo.borger.dk HER
Se video på youtube her HER
© Leveret af Komputer for Alle 21H2-opdatering
Ifølge uofficielle forlydender skulle Windows 11 være klar engang i oktober, og så kunne man måske tro, at det samtidig betyder et farvel til Windows 10.
Det er dog langt fra tilfældet.
Microsoft har allerede annonceret, at Windows 10 vil modtage opdateringer helt frem til den 14. oktober 2025, så hvis du ikke har lyst til at installere den nye Windows-udgave - eller din pc ikke er stærk nok - kan du fortsætte med Windows 10.
Funktionsopdateringer kører videre
Når Windows 11 bliver lanceret i løbet af efteråret, kan du vælge at hente den til din pc, men du kan også blot fortsætte med Windows 10.
I så fald skal du hente den kommende store funktionsopdatering, som gør Windows 10 endnu bedre. Og du skal naturligvis også fremover holde din Windows 10-pc opdateret for at få de bedste funktioner og den bedste sikkerhed.
Den næste store opdatering til din pc med Windows 10 hedder 21H2, og den lander efter planen i oktober som sædvanlig.
Forbedret sikkerhed i Windows 10
Der er netop kommet nye detaljer om den kommende store funktionsopdatering, 21H2, som især skiller sig ud på sikkerhedsområdet.
Således rummer Windows 21H2 en ny udgave af Windows Hello, som styrer login-sikkerheden på din Windows-pc, og understøttelse af den nyere WPA3 HPE-standard, som sikrer kommunikationen mellem din trådløse router og din pc.
Derudover er der blevet arbejdet på underliggende Linux-funktioner, hvor grafikkortets kraftige processor kan bruges til matematiske opgaver, hvilket skulle resultere i en hurtigere oplevelse.
IT-vejledninger på tegnsprog et vigtigt pædagogisk værktøj
Skrevet af Bettina Møller
Det digitale kan for mange borgere virke abstrakt, men ikke desto mindre er det helt nødvendigt at have et meget konkret forhold til det – derfor har Digitaliseringsstyrelsen lavet en række videoer på tegnsprog om f.eks. NemID og digital post.
Videoerne på tegnsprog udspringer af Netværk for digital inklusion under Digitaliseringsstyrelsen. Og det fokus hilser de velkommen på IT-værkstedet i Søborg, hvor de netop har fokus på at oplyse og danne brugerne, så de kan mestre det digitale uden at komme galt afsted.
”Det er jo hulens vigtigt for vores eksterne brugere, at de kan modtage beskeder fra det offentlige som digital post og at de har styr på NemID,” fastslår it-pædagog, Keld Christensen.
Formålet med videoerne er netop at understøtte og forbedre indsatsen for de borgere, der har svært ved at kommunikere digitalt med offentlige myndigheder.
Alle skal med på digitaliseringen
Keld fortæller, at de har prioriteret at se videoerne sammen med brugerne for derved at gribe muligheden for at få en snak om indholdet og vigtigheden af, at de følger med i f.eks. deres digitale indbakke.
”Meget aktuelt kan man sige, så bliver vacciner nu rullet ud, og det kræver borgernes opmærksomhed at kunne modtage digital post og bestille tid online. Det bekræftede mig igen i, at vi virkelig skal være opmærksomme på, at vi får alle med på digitaliseringen,” siger han.
Og meget apropos så er det ikke nok at producere videoerne, de skal også ligge i en struktur, så de er til at finde frem for borgerne. Og det perspektiv synes der ikke at være taget højde for, vurderer Keld.
”Videoerne er rigtig gode. Vejledninger et nyttige og de rammer meget godt det refleksionsniveau, som brugerne på IT-værkstedet på dagtilbuddet i Søborg har. Men de er altså ikke nemme at finde frem til. Vi måtte lede sammen – men selv sådan en vanskelig situation det er jo ikke spildt, for det gav os anledning til at tale om, at man skal søge hjælp og have tålmodighed, når man søger information på internettet.”
Lige nu arbejder Keld på at få lavet en side til vejledningerne på Sociale Tilbuds interne medie, PSO-borger. Det vil han løbende opdatere og involvere i sit arbejde med den digitale dannelse af brugerne.
Vi arbejder på at lave et interview med en af brugerne på IT-værksted, som vil fortælle om sine oplevelser med IT-vejledningerne. I mellemtiden kan I læse eller genlæse artiklen: Digital dannelse for borgere med særlige behov.
Om Digitaliseringsstyrelsen
Digitaliseringsstyrelsen står bag Netværk for digital inklusion, hvis formål er at understøtte og forbedre indsatsen for de borgere, der har svært ved at kommunikere digitalt med offentlige myndigheder.
Netværket for digital inklusion har bidraget til udarbejdelsen af vejledningerne for at sikre, at de er tilpasset de it-udfordrede borgergruppers behov.
Herunder kan du se videoer på tegnsprog om;
Digital post
NemSms
Nem ID
I år kan vi ikke holde store julearrangementer, heller ikke i Café Keller, men vi skal alligevel huske julen.
I Søborg aflyser vi i år det store fælles julearrangement i Café Keller. Corona betyder desværre, at vi ikke kan samles alle sammen og ønske hinanden glædelig jul.
─ Det er rigtig ærgerligt, men vi opfordrer til, at I arrangerer lokal julehygge, der hvor det er muligt, og på en ægte julekreativ måde, siger Kurt Faber-Carlsen, chef for CFD.
─ Vi skal selvfølgelig stadig følge alle kravene til en sikker hverdag og udvise god corona-adfærd, men der skal også være plads til lokal julehygge, fortsætter Kurt.
Så selv om vi ikke kan mødes mange og spise æbleskiver og ønske hinanden god jul, så skal vi julehygge med hinanden. Og det gælder selvfølgelig i alle afdelinger og på alle områder på CFD.
Du kan altid spørge din nærmeste leder, hvis du er tvivl, om hvordan I kan arrangere julehygge i din afdeling.
─ Og hvor vil det være dejligt, hvis I vil bruge intra til billeder og små historier om lige netop jeres lokale julehygge. Det er en god måde at vise hinanden, hvordan vi holder jul hver for sig og dog alligevel sammen, slutter Kurt.